Pamuk, Viskon ve Sentetik Karışımların Terbiyesi

Bir tekstil ürününün kalitesini; kullanılan hammaddelerin kalitesi, modern ve teknolojik makine parkı ve tüm bunların çevre sağlığına uygunluğu belirler.

Tesislerimizde üretilen kaliteli pamuk ipliğinin kumaş haline dönüştükten sonraki durağı 28,000m2'lik kapalı alana sahip boya ve apre tesislerimizdir. Doğuş Tekstil işletmeleri A.Ş. bünyesinde bulundurduğu, modern ve bilgisayar destekli makinalarının mevcudiyetinde genç, dinamik, bilgili ve yetenekli ekibi ile EKOTEKS standartlarına uygun her türlü tekstil terbiyesini; "üstün kalite, istikrarlı fiyat ve hızlı servis" prensibi İle gerçekleştirmektedir.

Modern makinelerle teçhiz edilmiş başarılı, çalışkan ve yetenekli çalışanı ile üstün kalite, İstikrarlı fiyat ve hızlı servis politikasından ödün vermeden yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda cirolarını arttırmaya devam eden Doğuş' un 1980'II yıllarda 1,5 milyon USD seviyesinde olan ihracatı o günden bugüne yükselen bir trend izleyerek 35 milyon USD seviyesine gelmiştir.

Boyahanemiz, pamuk, viskon ve sentetik karışımların terbiye ve boyamasının yapıldığı 25 ton/gün kapasiteli, tam otomatik HT-Jet, Thies "Roto-Straem", Blowdye, Fongs Softdye boya makinalarından oluşmaktadır.

Pamuklu mamulün; fiziksel, kimyasal özelliklerini ve görünümünü değiştiren merserizasyon işlemi için en gelişmiş makina ve sistemler tercih edilmektedir.

Müşterilerimizin ve bizim istediğimiz kaliteye ulaşabilmek için, dünyanın bu konuda en tecrübeli firması Domier'in merserizasyon makinası parkurumuz içinde yer almaktadır.